25 Mayıs 2014 Pazar

Microsoft Office Access 2010 Veri Tipleri

Veri Tipleri 
 v Metin:  Metinsel veriler için kullanılan veri tipidir. yazı ve rakamlar bir arada kullanılabilir. Ancak üzerinde hesaplama yapılmaz. 255 karakter uzunluğundadır.

Özellikleri
  o   Alan Boyutu: 255 karaktere kadar girilecek maksimum veri uzunluğunu belirtir. Sayı veri tipinde ise bayt, tamsayı, uzun tamsayı, tek, çift, ondalık seçenekleri vardır.
  o   Biçim: Ekranda verinin nasıl görüneceğinin ayarıdır. Para birimi ve sayı veri tipi için genel sayı, para birimi, euro sabit, standart yüzde, bilimsel gibi seçenekleri vardır.

Metin  İçin Geçerli Olan Biçim Sembolleri

@:  Yazıldığı kadardan az harf girilirse kelimeyi tamamlar. Fazla girilirse etkisi olmaz. Sondan başlayarak biçimlenir. Ek işaretin olduğu yerde karakter olmak zorundadır.
Kalem=@@@@@@-@@=___kal-em



& : Karakter ve boşluk isteğe bağlıdır.
Kalem= &-&&&-&& = -- kal-em

< : Tüm karakterleri küçüğe çevirir.
> : Tüm karakterleri büyüğe çevirir.

o   Giriş Maskesi: Giriş maskesinde bazı joker karakterlerle alana sınırlama getirilir. Kural sağlanırsa diğer alana geçilir. Aksi takdirde hata verir.


Bilgi Girişi Zorunlu Olanlar
Bilgi Girişi Zorunlu Olmayanlar
Rakam
0
9
Harf
L
?
Karakter
&
C
Rakam ve Harf
A
A

v Resim Yazısı:  Çok uzun alan adlarını kısaltmak için kullanılır.
v Varsayılan Değer:  Verilen değer otomatik olarak gelir.
v Geçerlilik Kuralı:  Şart konulan kurala uyuyorsa diğer alana geçilir.
v Geçerlilik Metni:  Çıkacak hata mesajı burada yazılır.



v  Tarih-saat: Belirli bir tarihin girilmesini sağlar.
Kullanımı:  >#01.01.2012# and <#05.03.2013# şeklinde kullanılır. Tarihler mutlaka diyez içine alınır.


v Para birimi:  Para değerleri için tanımlanır.
v Otomatik Sayı: Bu tür alandaki sayı değeri girilen her kayıtta otomatik olarak artar.Birincil anahtar oluşturmamızı sağlar.
v Evet/Hayır: Mantıksal alan türüdür. İki ihtimalli bilgiler için seçenek sağlar.Örneğin; Evli misiniz? –Evet –Hayır gibi.
v Köprü: Internet  Üzerinden bağlantı kurulacak web adresleri girilecekse bunun için köprü türü alan tanımlanır. Bu alandaki bilgiye tıklandığında belirtilen web adresine gidilir.
v OLE Nesnesi: Veritabanına resim, ses, video,film gibi nesnelerin eklenmesi için kullanılır.
v Ek: Dışarıdan dosya eklememizi sağlar.
v Arama Sihirbazı:  Tablo veya form üzerinde bu alana gelindiğinde bir liste kutusu görünmesini ve bu alana girilecek bilginin bu listeden seçilmesini sağlar.


v Kullanımı:   Arama sihirbazını kullandığımızda  alandaki liste kutusunda görülecek bilgiler iki şekilde oluşturulabilir. Birincisi bu bilgilerin kişinin elle yazmasıdır. İkincisi başka bir tablo oluşturup o tabloya girilen bilgilerden yarar sağlamaktır. İkinci yöntemde oluşturulan diğer tablo bir sözlük tablosu niteliği taşır. Yani bu tablo yardımcı tablodur ve devamlı açılıp kullanılan bir tablo değildir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder